Accesarea unei camere de supraveghere Hikvision de la distanta

Prescurtarea DVR inseamna Digital Video Recorder. Cu ajutorul unui DVR puteti stoca imaginile inregistrate de camerele de supraveghere. De fapt, puteti face mai mult decat atat: puteti accesa inregistrarile camerelor de supraveghere de la distanta. Un DVR poate avea 4 canale, 8 canale, 16 canale sau 32 canale. Pretul difera in functie de performanta – de exemplu, un DVR Hikvision cu 8 canale este disponibil de la 464 lei. Pentru a accesa un DVR Hikvision de la distanta, aveti nevoie de o conexiune la internet si de setarile de mai jos:

Pasul 1: Conectati calculatorul si DVR-ul la router

Asigurati-va ca sunt conectate la internet. Apoi intrati in meniul start si cautati „Command Prompt” (scrieti in casuta de cautare „cmd”) si dati clic pe iconita. Va aparea o noua ferestra in care veti tasta „ipconfig” si veti apasa tasta „Enter” de la tastatura.

 

Cum deschid Command Prompt

ipconfig

Astfel, v-au aparut setarile de retea. Observati setarile de Wireless Connection si notati numerele (adresele) de la IP (Ipv4 Address), Subnet Mask si Default Gateway. Adresa Gateway poate fi de tipul: 192.168.1.1. Scopul este sa gasiti o adresa libera, cum ar fi 192. 168.1.4 sau 192. 168.1.5. Pentru aceasta, tastati „ping 192. 168.1.4” in fereastra cmd. Calculatorul o sa va spuna daca este sau nu disponibila acea adresa:

ping

Cautati pana gasiti o adresa disponibila. Dupa ce ati gasit-o, veti seta aceasta adresa DVR-ului:

Pasul 2 – setarea adresei DVR-ului

Varianta 1 pentru IP static:

In interfata DVR-ului, accesati Configuration, apoi Network (trebuie sa fie pornit DVR-ul). In partea dreapta aveti campurile pentru setarea retelei. In primul camp (IP adress) trebuie sa introduceti adresa IP statica (192.168.1.4), in campul al doilea se introduce Subnet Mask (255.255.255.0), in campul trei (Gateway) se introduce adresa router-ului (192.168.1.1). De asemenea, este recomandat sa introduceti si cele doua DNS-uri alocate de furnizorul dumneavoastra de internet. (daca nu cunoasteti aceste doua DNS-uri va recomandam sa folositi DNS-uri GOOGLE – 8.8.8.8 si 8.8.4.4):meniu Hikvision

Varianta 2 pentru IP dinamic:

In interfata de setare a retelei DVR-ului, bifati casuta PPPOE. Acest tip de conexiune se preteaza atunci cand reteaua de internet din locatie este directa, iar cablul de internet intra direct in DVR (fara router). Dupa bifarea casutei PPPOE, introduceti user-ul si parola furnizate de distribuitorul dumneavoastra de internet.

login dvr Hikvision

Varianta 3 pentru conexiune DDNS:

In interfata de setare a retelei DVR-ului, bifati casuta DDNS. Acest tip de conexiune se preteaza atunci cand reteaua de internet din locatie nu beneficiaza de un IP public (fix) si este dinamic. Functia DDNS va permite conexiunea de la distanta prin intermediul unui server DDNS dedicat. Serviciul DDNS poate fi folosit doar daca, in prealabil, v-ati creat un cont valid intr-un server DDNS (HiDDNS, DynDNS, PeanutHUL, NO-IP, etc). Domeniul HiDDNS este un domeniu dedicat oferit de HIKVISION si poate fi accesat la adresa www.hik-online.com

4poze

Pasul 3: Confirmarea conexiunii DVR-ului

Deschideti Internet Explorer si, in loc de „www”, tastasti in bara de navigare adresa pe care i-ati dat-o DVR-ului (192.168.1.4). Daca Internet Explorer o sa va ceara sa instalati ActiveX control, faceti-o. Apoi o sa apara interfata pentru conectare la DVR. Introduceti datele de conectare. Cele setate initial de Hikvision sunt urmatoarele: user: admin / password: 12345 sau 00000

meniu rosu

Dupa ce v-ati conectat, veti seta modul de afisare, dupa care veti da dublu clic pe camera de supraveghere dorita (apare in partea stanga)

camera view

Pasul 4: Setarea porturilor la router

Initial, Hikvision a setat la http port – 80 si la device port – 8000. Activati porturile pentru a fi trimise in reteaua locala. Astfel, utilizatorii se vor putea conecta la retea. Dupa ce ati accesat routerul, urmati pasii pentru a ajunge la interfata unde veti seta http port 80 si la device port 8000 sau propriile porturi. Fiecare model de router este diferit. Daca nu reusiti sa ajungeti la interfata respectiva, cautati pe Google „port forwarding guides”. In cazul in care nu gasiti adresa routerului, folositi adresa de la Default Gateway, caz in care probabil va fi nevoie sa resetati routerul.

Pasul 5: Verificati daca va puteti conecta la DVR de la distanta

Accesati adresa http://www.canyouseeme.org din Internet Explorer sau orice alt browser. O sa vi se afiseze adresa si portul, apoi apasati butonul „check port”. Daca portul este deschis, o sa apara „succes”

Ulterior, repetati pasii 1, 2 si 3 pentru portul 8000 (sau portul propriu). Daca ambele sunt deschise, folositi acea adresa IP pentru a va conecta de la distanta la DVR, din afara retelei locale (alta locatie decat cea in care sunteti acum sau folosind alt furnizor de internet).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*