Automatizarea accesului auto in zone private si parcari

Vin in intampinarea dumneavoastra cu o prezentare a criteriilor importante de care trebuie sa tineti cont atunci cand va doriti automatizarea accesului auto intr-o zona privata sau parcare.

Solutia ideala in astfel de situatii este o bariera de acces auto. Aceasta se deschide fara a mai cobori din masina, in mod rapid, si ofera totodata o oarecare siguranta.

Criteriile importante la o bariera de acces auto sunt deschiderea utila, modul sau ciclul de lucru si inchiderea / deschiderea automata.

Deschiderea utila

Deschiderea utila reprezinta distanta dintre cei doi stalpi. Aceasta deschidere impune lungimea bratului barierei. In general, barierele din comert au brate ce se incadreaza intre 3 si 12 metri.

Modul de lucru

Modul sau ciclul de lucru se refera la uzul pentru care a fost proiectata bariera. Poate fi vorba de uz normal, uz mediu sau uz intens.

Traficul care exista pe aceasta cale de acces este foarte important in alegerea solutiei ideale. Intre 6 si 8 deschideri pe ora este considerat un ciclu de lucru normal, traficul mediu are intre 8 si 15 deschidere iar peste 16 deschideri intr-o ora inseamna un uz intens al barieri. Deschiderile permanente, cum ar fi cele din parcarile mall-urilor sau supermarket-urilor sunt considerate cu uz permanent.

Inchidere / deschidere automata

Se poate opta pentru inchiderea automata a barierei dupa un anumit interval de timp. Acest lucru necesita, insa, instalarea obligatorie a doua seturi de fotocelule pentru sporirea sigurantei. Astfel se previn incidentele neplacute. Exista cazuri cand incercati sa intrati in perimetru, dar intalniti un obstacol, deci nu reusiti sa parasiti zona de acces. In asemenea cazuri, bariera trebuie sa ramana ridicata, fara a exista riscul de a cobori peste autoturism.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*