Ce ar trebui sa stii despre automatizarea portilor

Beneficiile unor porti automatizate, fie ca este vorba despre portile de la locul de munca sau despre portile de acasa, sunt cat se poate de usor de inteles. Odata ce aceste locatii sunt dotate cu porti automatizate, te poti bucura de o securitate mai mare, un control mult mai bun asupra proprietatii si de economie de timp atunci cand deschizi portile.

Alegerea unor porti automatizate poate sa fie insa destul de dificila, in conditiile in care sunt cunoscute destul de putine lucruri despre acestea.

Cum functioneaza?

Cele mai intalnite porti automatizate functioneaza pe baza unui sistem foarte simplu. Acestea sunt echipate cu un motor care odata ce este pornit, lucreaza pentru a deschide poarta sau portile. Motorul actioneaza un deschizator, care mai departe actioneaza asupra portii propriu zise. Este bine de stiut faptul ca deschizatoarele sunt diferite, in functie de tipul de deschidere pe care o are poarta.

Majoritatea deschizatoarelor moderne sunt echipate cu un receptor si un transmitator (telecomanda), elemente care fac poarta sa se deschida si sa se inchida foarte usor, fara sa fie nevoie de contact fizic cu aceasta. Tot ce trebuie sa faci este sa indrepti transmitatorul (telecomanda) spre poarta, sa apesi un buton iar aceasta se va deschide.

Specificatii moderne ale portilor automatizate

Automatizarile moderne sunt extrem de performante in ceea ce priveste securitatea. Acestea sunt dotate cu o tehnologie care transmite niste coduri ori de cate ori se apasa butonul telecomenzii. Aceste coduri se modifica dupa fiecare deschidere, in asa fel incat sa fie extrem de greu pentru hoti sa descopere modalitati prin care pot deschide portile.

Exista mai multe tipuri de incuietori pentru portile automatizate. Poti opta pentru incuietori traditionale, incuietori magnetice sau incuietori pe baza de cod de securitate. Toate sunt sigure si pot fi convenabile, in functie de necesitatile pe care le ai. Daca iti doresti o securitate maxima, alaturi de automatizare poti monta si o camera de supraveghere deasupra portii.

Indiferent de tipul de incuietori, orice poarta automata este dotata cu un mecanism de securitate cu senzori care detecteaza orice fel de bruscare si transmit o forta care se opune acesteia. In felul acesta, aceste porti sunt extrem de greu de deschis.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*