Ce avantaje ofera un sistem de supraveghere HDCVI

HDCVI sau High Definition Composite Video Interface reprezinta denumirea unui sistem de transmisie video analogica in format HD. Transmisia HDCVI se face pe cablu coaxial.

Compania care a dezvoltat sistemul High Definition Composite Video Interface este Dahua, o companie chineza de top in segmentul supravegherii video, fondata in 2001 cu o cifra de afaceri de aproape 900 milioane de dolari in 2013, ceea ce spune totul despre calitatea brandului.

Tehnologia HDCVI este tehnologia viitorului si a inceput sa inlocuiasca din ce in ce mai multe sisteme vechi CCTV si continua sa o faca.

Desi sistemele wireless de tip IP se bucura de cea mai mare popularitate in momentul de fata, exista in continuare destule camere de supraveghere video analogice SD (standard definition), upgradarea de la analogic la IP fiind destul de costisitoare, lucru la care Dahua s-a gandit si a gasit Solutia – tehnologia HDCVI.

Aceasta face ca o tranzitie de la SD sa fie posibila fara o cablare noua si mai ales fara a apela la sistemele scumpe de tip IP.

HDCVI vs HD-SDI

HD-SDI sau High-Definition Serial Digital Interface, in denumirea sa initiala, era pana de curand solutia ideala pentru a face trecerea de la SD la HD, cel putin pana la aparatia tehnologiei HDCVI.

HD-SDI a fost initial o solutie integrata in industria TV si consta in transmiterea semnalului audio video prin cabluri coaxiale in format necriptat si necomprimat.

HD-SDI este insa o solutie utilizabila doar pe distante mici de pana la 100 m, un mare inconvenient daca ne gandim la un spatiu de mari dimensiuni ce trebuie supravegheat, precum un depozit sau curtea acestuia.

Ca si comparatie, HDCVI a fost creat special pentru a rezolva aceste inconvenient. Prin aceleasi cabluri coaxiale se poate ajunge la o distanta de pana la 500 de metri, asadar diferenta intre HDCVI si HD-SDI este una mai mult decat notabila la acest capitol.

Intr-un sistem de supraveghere cu camere PTZ (pan tilt zoom), daca sistemul folosit este unul HD-SDI, va fi necesara folosirea de cabluri adiacente pentru conectarea camerei la dispozitivul ce controleaza miscarea acestuia, lucru care nu se intampla in cazul utilizarii sistemului HDCVI.

HDCVI este capabil sa transmita 3 semnale pe pe un singur cablu coaxial (audio, video, PTZ).

Toate aceste diferente inseamna practic costuri mult mai mici de instalare si intretinere, dar si usurinta mai mare in montaj pentru pentru HDCVI decat pentru HD-SDI.

HDCVI vs IP

Sisteme de supraveghere de tip IP reprezinta principala competitie pentru HDCVI. Chiar si asa, HDCVI porneste din start cu anumite avantaje.

Un sistem IP functioneaza in retea fiind expus raufacatorilor virtuali, lucru care nu se intampla in cazul HDCVI, acesta fiind un sistem cu circuit inchis.

Instalarea mai usoara este alt plus pentru HDCVI. Daca in cazul sistemelor de supraveghere IP sunt necesare cunostinte avansate, nu putem spune acelasi lucru despre HDCVI.

Atunci cand sunt folosite camere HD intr-un sistem de supraveghere IP, adesea se intampla sa apara laguri, lucru imposibil in cazul tehnologiei HDCVI.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*