Ce cabluri se folosesc la sistemele de supraveghere video

Cablurile (medii de transmisie) sunt componentele unui sistem de supraveghere prin care se face legatura de la camerele video la DVR sau NVR (medii de stocare). Exista mai multe tipuri de cabluri, cele mai importante fiind prezentate mai jos:

Cablul coaxial

Acest tip de cablu este foarte adesea folosit pentru a transmite semnalul de la camerele analogice la DVR sau NVR. Structura sa este formata dintr-un cablu conductor care are de jur-imprejur un strat izolator. Acest strat are un fel de scut tubular conductor, care contine inca un strat izolator la exterior. Datorita acestor proprietati ale cablului coaxial, semnalele nu se suprapun peste alte semnale electrice transmise in zona respectiva. Capacitatile sale conductive sunt extrem de bune. Miezul este din cupru, iar tresa are 64 de lite. Cele mai populare tipuri de cablu coaxial sunt CEAM RG6 si RG59. Datorita lui, imaginile sunt transmise pe distante lungi, fara a se pierde semnalul.

Cablul UTP

Este un gen de cablu cu 4 perechi de fire, bine izolate intre ele. Acest cablu poate transmite atat date analogice, precum si date digitale. Are la baza un conductor de cupru plin, de diametru 0,475 mm. La exterior, cablul UTP are un diametru de 5 mm. Cuprul are izolatie PO. O alta caracteristica a acestui cablu este reprezentata de cele 4 perechi torsadate. Cel mai des folosit este cablul UTP EMTEX.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*