Ce este un NVR si cum se instaleaza

NVR este un dispozitiv de inregistrare video, la care se conecteaza camerele de supraveghere. Acest video recorder de retea (NVR) poate avea 4,8, 16, 32 sau 64 canale. In continuare este prezentat ghidul de instalare.

Atunci cand cumparati un NVR, acesta vine la pachet cu un incarcator, CD cu software de instalare, certificat de garantie, mouse, cartea tehnica, cabluri de conectare HDD si, in majoritatea cazurilor, cu telecomanda.

Pentru instalarea NVR-ului aveti nevoie, pe langa accesoriile primite in pachet, de un calculator cu monitor. Sub nicio forma nu scoate HDD-ul atunci cand instalati NVR-ul, altfel riscati sa il stricati. Primul pas este sa ajungeti la suportul HDD-ului; pentru asta deschideti locul unde se introduce HDD-ul, folosind suruburile pentru deblocare. Deschideti suportul respectiv, puneti inauntru HDD-ul si apoi insurubati la loc pentru a-l conecta la retea.

Daca aveti router cu cablu sau server DHCP, conectati NVR-ul la router prin introducerea cablului de retea in portul Ethernet Port 1. NVR-ul va obtine adresa IP prin router folosind protocolul DHCP. Daca nu poate obtine IP in mod automat in primele 30 secunde de la conectare, NVR-ul va folosi adresa statica IP 192.168.0.10. Portul Ethernet Port 1 este situat in partea stanga a partii din spate a carcasei, iar Ethernet Port 2 este situat in partea dreapta.

NVR-ul foloseste si conexiune UpnP. Puteti vizualiza aceasta conexiune accesand Windows Explorer ->Network.

In cazul in care cunoasteti adresa IP si portul NVR-ului, il puteti accesa direct din Internet Explorer

Exemplu: tastati http://192.168.0.10:80/ in bara de adresa a browserului de internet de pe calculator. Apoi introduceti userul si parola in pagina web afisata.

Cand va conectati la NVR va fi afisata o pagina de autentificare. Introduceti userul si parola, apoi apasati butonul „Login”. Pe prima pagina va aparea un mesaj care va va cere sa instalati componentele ActiveX necesare. Acestea trebuie instalate pentru a putea folosi NVR-ul.

Dupa autentificare, Setup Wizardul o sa va ghideze prin procesul initial de setari. Apasand butonul „Next” din partea dreapta a paginii veti trece la pasul urmator al Wizardului. Toate setarile din wizard se gasesc in tabul „Setup” a interfetei web. Dupa finalizarea Wizardului va fi afisata pagina principala a NVR-ului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*