Ce trebuie sa stii despre sistemele de Control Acces?

Sistem de control acces

Securitatea din ce in ce mai ceruta in randul oamenilor, fie ca este vorba despre utilizatori casnici, fie ca este vorba despre persoane juridice, a dus la aparitia sistemelor de acces control, care permit persoanelor autorizate sa aiba acces in anumite zone si elimina riscul altora de a patrunde acolo unde nu au voie.

Inca de la aparitia lor, sistemele de Control Acces s-au dezvoltat foarte mult, existand atat sisteme simple, cum ar fi interfoanele, cat si sisteme mai complexe, care pot ponta fiecare persoana care intra in spatiul supravegheat, adica o pot monitoriza din momentul in care intra in incinta unei cladiri, pana in momentul in care iese.

Astfel de sisteme de acces sunt folosite foarte des in cadrul corporatist, insa prinde contur din ce in ce mai serios in randul micilor afaceri si chiar in randul utilizatorilor casnici.

Ce modalitati se folosesc pentru accesul persoanelor in incinta?

Cea mai raspandita tehnologie pentru accesul intr-o cladire prin intermediul unui sistem de control Acces este cartela de proximitate, cea folosita atat de des la interfoanele blocurilor dinRomania. Practic, aceasta cartela este recunoscuta de sistem si permite deschiderea usii.Evident, accesul se poate face prin multe alte metode, cum ar fi citirea retinei, amprenta sau tastarea unui cod de acces.

Functionarea unui sistem de Control acces este destul de simpla. Practic, la usile de intrare intr-o incinta sunt instalate cititoare, care necesita un cod de acces, o amprenta sau o cartela de proximitate pentru a deschide usa. In felul acesta, persoanele care nu stiu codul sau care nu detin o cartela nu pot intra.

Ce beneficii ofera un sistem de control acces?

Principalul beneficiu pe care il aduce un astfel de sistem este siguranta. Un caz concret este instalarea de interfoane la intrarile blocurilor din Romania. Dupa aceasta actiune, numarul spargerilor de apartamente a scazut destul de mult. Evident, un interfon este o varianta destul de primitiva a unui astfel de sistem, asadar, pentru o siguranta maxima este ideala montarea unui videointerfon si eventual a unor sisteme de Control Acces contactless, din ce in ce mai intalnite si extrem de eficiente.

Un alt beneficiu este faptul ca poti sa controlezi cu usurinta fiecare intrare si fiecare iesire din casa sau din cladirea pe care o administrezi. In felul acesta, chiar daca intra o persoana dubioasa, vei sti cu exactitate cand a intrat si eventual, tot ceea ce a facut, daca pe langa sistemul de control acces alegi si un sistem de supraveghere video.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*