Cum iti pastrezi casa sigura atunci cand esti plecat in vacanta?

protectie casa

Vacantele de familie sunt adevarate invitatii pentru hoti la tine acasa. Acestia abia asteapta sa pleci, pentru a putea sa isi desfasoare activitatea in liniste. Pentru a evita pe cat posibil o spargere si pentru a-ti putea petrece timpul din vacanta intr-un mod cat mai relaxant cu putinta, trebuie sa respecti cateva reguli cat se poate de simple, dar cu toate astea, extrem de eficiente:

  • Doteaza-ti casa cu supraveghere video. Este unul dintre principalele lucruri pe care trebuie sa le faci. Nu este o solutie scumpa si este cat se poate de eficienta. Daca faci acest lucru vei descoperi ca riscul de a fi furat scade considerabil. Supravegherea video iti da posibilitatea sa urmaresti tot ceea ce se intampla acasa, direct de pe telefonul mobil, de oriunde in lume. Daca nu vrei sa investesti intr-un sistem de supraveghere video, macar opteaza pentru camere false. Acestea nu ajuta cu mare lucru in cazul in care cineva patrunde in casa, insa pot sa indeparteze hotii.

  • Doteaza-ti casa cu alarma. La fel ca si in cazul supravegherii video, alarma este esentiala atunci cand pleci de acasa. Astfel, fiecare miscare va fi semnalata si va alerta vecinii si politia. Incearca sa ascunzi panoul de control al alarmei, in asa fel incat sa nu se vada de afara. Multi hoti au cunostintele necesare pentru a dezactiva astfel de dispozitive.

  • Roaga pe cineva sa iti ia scrisorile si flyerele din cutia postala. De regula, cutia postala se umple cu tot felul de flyere de reclama si cu facturi, scrisori sau alte hartii mai mult sau mai putin importante. Atunci cand esti acasa, iti tii cutia postala goala, insa acest lucru nu este posibil cand esti plecat. Hotii abia asteapta sa gaseasca o cutie postala plina, deoarece asta inseamna un singur lucru: proprietarul casei nu este acasa. Din acest motiv, este bine sa rogi un vecin sa ia tot ceea ce gaseste in cutie.

  • Nu spune pe retelele de socializare ca esti in vacanta. Este una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face. Daca spui pe retelele de socializare ca esti in vacanta cu familia, practic ii pui la curent pe hoti cu zilele in care pot sa patrunda in casa. Pastreaza vacanta pentru tine, cel putin pana in momentul in care te intorci.

  • Atunci cand pleci de acasa, prefa-te ca iti iei la revedere de la cineva. Desi pare un lucru stupid, poate da roade, mai ales daca hotii urmaresc sa vada cand pleci.

  • Construieste-ti un loc ascuns pentru cele mai importante bunuri pe care le ai. Daca totusi intra in casa, hotii nu trebuie sa gaseasca lucrurile cu adevarat valoroase. Din acest motiv este bine sa iti construiesti un loc ascuns, care sa fie foarte greu de depistat. In felul acesta, chiar daca cineva patrunde in casa, lucrurile cu adevarat importante vor fi in siguranta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*