Cum sa indepartezi hotii, atunci cand nu esti acasa?

alarma

Orice casa risca sa fie victima unui furt, mai ales daca este o casa pe pamant si nu este atat de bine securizata. Daca vrei sa elimini pe cat posibil riscurile de a fi calcat de hoti, este bine sa urmezi unul dintre urmatoarele sfaturi:

  • Aranjeaza-ti spatiul din fata casei. Elimina pe cat posibil locurile unde ar putea hotii sa se ascunda, cum ar fi copacii foarte stufosi sau tufisurile. Evident, nu trebuie sa le tai, dar este bine sa le tunzi, in asa fel incat sa nu fie locuri bune pentur ascuns. De asemenea, chiar daca esti plecat, roaga un vecin sa isi parcheze masina in fata ¬†casei tale. De regula, hotii aleg case care nu dau semne ca ar fi cineva in ele.
  • Roaga postasul sa nu iti mai aduca scrisori. Daca ai o cutie postala la poarta, faptul ca nu ti-ai mai ridicat de multa vreme scrisorile, pliantele publicitare si ziarele poate sa arate ca nu esti acasa de ceva timp. Acest lucru nu este decat o invitatie pentru hoti, sa isi incerce norocul. Roaga postasul sa nu iti mai aduca niciun fel de corespondenta pentru perioada cat esti plecat si roaga un vecin sa ia restul de pliante care ajung in cutia ta postala.
  • Instaleaza senzori de miscare. Orice curte trebuie sa aiba instalati senzori de miscare. Chiar daca este vorba doar despre becuri care se aprind pe baza senzorilor de miscare, acestea pot sa fie extrem de utile. Atunci cand se aprinde lumina, orice hot are indoieli in ceea ce priveste actiunea lui si poate sa plece, fara sa produca nicio paguba. Evident, pe langa senzorii de miscare este indicat sa alegi si o camera de supraveghere, pe care sa o ai mereu conectata la telefon. Astfel, atunci cand senzorul de miscare detecteaza ceva, poti vedea imediat daca este un motiv de ingrijorare sau nu.
  • Nu uita usi sau porti deschise. Paradoxal, majoritatea furturilor au loc in case in care securitatea a fost neglijata. Prin securitate nu intelegem montarea de camere de supraveghere si alarme, ci inchiderea usilor si a portilor. 30 % din totalul furturilor au loc in case care au ¬†fost uitate deschise, asadar, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te asiguri ca toate usile si toate geamurile sunt inchise, inainte de a pleca in vacanta sau intr-o calatorie lunga.
  • Instaleaza-ti un sistem de alarma. Un astfel de sistem nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa, deoarece poate creste securitatea cu peste 90%. Asigura-te ca instalezi sistemul cat mai bine, in asa fel incat sa nu existe nicio bresa de securitate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*