Cum sa inregistrezi direct pe PC folosind o camera IP

Cu siguranta va aduceti amintele de articolele anterioare unde v-am prezentat doua tipuri de sisteme de supraveghere: analogic si IP. Daca le-ati citit cu atentie si ati putut sa invatati ceva acolo, stiti care sunt componentele necesare formarii unui sistem complet. Acum am hotarat sa va prezentam o solutie foarte simpla prin care puteti sa folositi o camera IP fara a mai avea nevoie de un NVR. Da, se poate folosi o camera IP fara un NVR in dotare, deoarece, dupa cum ii spune si denumirea, o camera IP se conecteaza la internet si este vazuta in retea. Asa ca ai putina imaginatie poti sa ii dai de cap foarte usor astfel. Iti prezentam in randurile urmatoare cat de usor este sa folosesti o camera IP sau mai multe direct de pe PC, laptop, tableta sau telefon, cu o singura aplicatie.

Pasul 1 – Conectarea si alimentarea camerei

Pentru inceput este nevoie sa alimentati camera. Pentru asta aveti nevoie de un alimentator sau o sursa de curent. In unele cazuri puteti alimenta camera prin PoE, adica Power over Ethernet. Insa pentru a putea realiza asa ceva trebuie sa aveti o camera si un router compatibil PoE. Dupa ce ai alimentat camera printr-un alimentator, ai nevoie de un router de internet. Sigur ai unul acasa, atata timp cat ai si o retea Wi-Fi. Asa ca vezi daca ai mai un slot liber in router si trage un cablu de la el pana la camera.

Pasul 2 – Programul SADP Tool

SADP Tool este programul cu care putem viziona camerele IP din retea. Tot cu acest program se pot activa si putem realiza setari mai complexe. Nu stiu daca functioneaza si cu alte camere de la alti producatori, insa pentru HikVision merge 100%, ca doar este al lor. sadppp Pentru a descarca programul ti-am pus un link AICI. Sau poti face o cautare pe Google dupa denumirea lui. Este foarte simplu. Iti mai ramande doar sa-l instalezi si sa il rulezi.

Pasul 3 – Activarea camerei si setarea parolei

Dupa ce ai instalat programul si l-ai executat, cu camera video conectata la internet si la reteaua de curent electric, trebuie sa o accesezi din acest program si sa o activezi. Daca te-ai miscat repede si camera nu este vazuta in program, mai asteapta putin pana proceseaza. poza-1 Acum ar trebui ca programul sa arata cam asa (vezi poza de mai sus). Tot ce trebuie sa faci pentru a activa camera este sa apesi dublu click pe IP-ul camerei, se va deschide o fereastra noua in browser si va trebui sa introduci o parola. Parola pe care tu o introduci mai departe este una noua, asa ca mare grija ce tastezi si eventual noteaz-o undeva. De mentionat ca cel mai bine poti rula Internet Explorer sau Mozilla Firefox. Pe Chrome nu merge deloc. poza-2

Pasul 4 – Alegerea locatiei de salvare

Din interfata programului trebuie sa intri in setari si sa alegi locatia unde doresti sa salvezi inregistrarile. Pentru asta trebuie sa intri in tabul CONFIGURATION, iar mai departe in zona in stanga sa selectezi Local Configuration. De aici lucrurile sunt foarte clare si cred ca oricine stie ce ar trebui sa faca. Oricum va explic eu, insa tot procesul este foarte simplu incat pentru cea mai mare majoritate se va opri din citit chiar acum. poza-3 De aici trebuie sa selectati doua fisiere, unul pentru video si altul pentru fotografii, daca faceti si asa ceva. Si ai terminat. Procesul a luat sfarsit si poti inregistra fara probleme direct pe laptop sau PC. A fost greu? Nu cred. Sunt convins ca ai reusit sa inveti ceva din acest tutorial pentru asta te mai asteptam pe aici cu speranta ca esti dornic sa inveti lucruri noi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*