Cum sa maximizezi performanta Hdd-ului sistemului de supraveghere?

Daca ai achizitionat un sistem de supraveghere, atunci cu siguranta iti doresti sa poti analiza ulterior imaginile inregistrate de acesta, nu doar sa supraveghezi in timp real anumite locuri. Pentru asta, ai nevoie de un Hdd care sa stocheze imaginile pe termen lung.

In eventualitatea in care se intampla un eveniment neplacut, imaginile inregistrate pe Hdd pot sa rezolve destul de multe probleme. Spre exemplu, in eventualitatea unui furt, hotul poate sa fie depistat cu usurinta printr-un sistem de supraveghere.

Chiar daca intrusul a fost depistat de camere in timp real, daca scapa este nevoie de dovezi suficiente pentru a-l prinde, iar una dintre cele mai eficienta dovezi este, fara doar si poate, imagine.

Astfel, daca vrei o flexibilitate cat mai mare pentru sistemul tau de supraveghere, trebuie sa instalezi un HDD in interiorul DVR-ului, care sa permita inregistrarea pe termen lung.

Un HDD de 500 Gb poate sa inregistreze timp de 20 de zile fara probleme, in conditiile in care sistemul de supraveghere are 4 camere de supraveghere si filmeaza la rezolutia maxima. Cu toate astea, s-ar putea ca cele 20 de zile sa nu fie suficiente, deoarece poti sa uiti de faptul ca trebuie sa golesti sau sa inlocuiesti Hdd-ul. Astfel, este bine sa maresti perioada de inregistrare a Hdd-ului respectand urmatoarele reguli:

  • Nu seta DVR-ul pe inregistrare continua. Este cea mai mare greseala pe care o fac proprietarii de sisteme de supraveghere. Inregistrarea continua ocupa mult spatiu si este inutila, deoarece in 90% din timpul inregistrat,nu se intampla nimic. Cel mai bine este sa setezi DVR-ul pentru detectie de miscare, in asa fel incat sa filmeze doar in momentul in care descopera miscare. Astfel, capacitatea sa de inregistrare va creste de la 20 de zile la cateva luni.
  • Nu achizitiona un numar prea mare de camere. Incearca sa limitezi numarul de camere la atatea cate iti ofera o siguranta maxima. Daca ai prea multe camere si multe din ele vor fi pozitionate in locuri inutile, vei consuma o multime de spatiu pe HDD cu imagini de care nu ai nevoie.
  • Nu filma la o rezolutie mult prea mare. Imaginile la rezolutie mare ocupa foarte mult spatiu pe Hdd. De multe ori nu ai nevoie de toate detaliile pe care le ofera acestea, asadar, poti sa optezi intotdeauna pentru o rezolutie ceva mai mica.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*