Cum sa previi furturile din locuinta?

hot

Furturile din locuinta sunt o realitate si chiar daca ai scapat pana acum, daca nu te pregatesti foarte bine, s-ar putea sa te trezesti in curand cu valori lipsa. Pentru a evita pe cat posibil furturile din locuinta, politistii recomanda mai multe actiuni si reguli ce trebuie indeplinite intr-u totul.

Ce trebuie sa faci pentru a iti proteja locuinta si bunurile?

  • Monteaza un interfon la usa de acces in imobil. Daca stai intr-un apartament, montarea unui interfon este o solutie extrem de eficienta, deoarece restrictionezi intrarea persoanelor straine in scara. Chiar si la casa, o astfel de solutie este foarte buna. Daca vrei o eficienta mai mare, poti alege un videointerfon.
  • Nu permite accesul persoanelor straine in scara. Multe dintre spargeri au loc deoarece unii vecini dau drumul persoanelor necunoscute in scara sau chiar le lasa sa intre cu ele, sub diferite pretexte. Pentru o siguranta maxima, evita sa lasi persoanele necunoscute sa intre cu tine in scara.
  • Dezvolta relatii bune cu vecinii. Acest lucru duce la o siguranta mai mare si la o supraveghere reciproca a locuintelor.
  • Inchide usa locuintei, chiar si atunci cand esti acasa. Desi pare tentant sa lasi usa deschisa atunci cand esti acasa, este indicat sa o inchizi, deoarece multe dintre furturi au loc cu proprietarii in casa. Atunci cand esti prezent, devine totul mult mai periculos, deoarece nu doar bunurile sunt in pericol, ci si integritatea ta corporala.
  • Acorda atentie maxima sistemelor de securitate ale usilor. Usile de intrare trebuie sa fie metalice si sa dispuna de incuietori de buna calitate.
  • Nu oferi date si informatii despre ceea ce detii. S-ar putea ca informatiile sa ajunga la o persoana cu ganduri mai putin curate si sa devii tinta unui jaf.
  • Echipeaza-ti casa cu alarma si cu sisteme de supraveghere video. Sunt solutii moderne si extrem de eficiente, pe care le poti instala fara cheltuieli mult prea mari. Asigura-te ca montezi camere de supraveghere in locuri cheie ale casei si ca alarma functioneaza foarte bine. In felul acesta, siguranta casei tale va creste cu pana la 90%.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*