Cum se monteaza un HDD intr-un DVR sau NVR

Fie ca discutam despre un DVR sau NVR, trebuie sa stiti ca acestea nu vin la pachet cu o sursa de stocare. Pentru a inregistra informatiile provenite de la camere este necesar un HDD, adica o unitate de stocare interna ce trebuie achizitionata separat si montanta de dvs sau de un tehnician.

poza 1

Presupunand ca deja ti-ai cumparat un HDD si vrei sa inveti singur sa-l montezi fara sa mai platesti pe cineva, ti-am pregatit un tutorial foarte simplu dar detaliat despre cum sa montez HDD-ul intr-un NVR sau DVR.

Pregatirea DVR-ului sau  NVR-ului

 

IMG_20160905_102510

Primul pas este sa pregatesti NVR-ul sau DVR-ul scotand capacul acestuia, fixat in cateva suruburi. Nu-ti fie frica pentru ca nu ai ce sa strici. Placa de baza este fixata de baza acestuia, iar capacul ce se detaseaza este independent de restul corpului.

Exact ca in videoclip, desfaci suruburile si tragi cu grija de capac pentru a-l scoate. In unele cazuri trebuie sa aplici mai multa forta deoarece are o singuranta de protectie.

Montarea HDD-ului

 

pzoa 2

Dupa ce ai desfacut capacul vei remarca 2 mufe libere speciale pentru a conecta HDD-ul. In functie de cati bani ai platit pe DVR sau NVR, poti monta mai multe HDD-uri. In cazul de fata se poate monta un singur HDD.

 

IMG_20160905_102522

Pentru conectare este nevoie de un cablu de alimentare si un cablu de transfer de date. Cel de alimentare a venit deja montat in DVR, iar cel SATA pentru date il gasiti in pachet si il montati manual. Exact cum se procedeaza in clip.

Montarea carcasei

Dupa ce ati realizat conexiunea intre HDD si placa de baza, doar fixati suruburile de fixare ale HDD-ul de carcasa si ati terminat toata procedura.

Aceasta operatiune este probabil cea mai simpla de realizat si nu iti trebuie experienta. Acum ca ai si material video unde poti vedea pas cu pas ce trebuie facut, sunt convins ca poti si tu sa faci asta acasa.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*