Despre tehnologiile camerelor de supraveghere

Camerele de supraveghere nu sunt echipamente foarte complicate, asta daca facem referire la cele accesibile pentru consumatorii de rand. In schimb, daca vorbim de camerele de supraveghere high end lucrurile se schimba. Acolo tehnologiile de la bord sunt extrem de complexe si ne-ar trebui ore in sir ca sa prezentam toate functiile. Insa daca ne limitam la tehnolgiile de baza vom afla ca lucrurile nu sunt deloc complicate si trebuie doar sa stim sa combinam echipamentele. In randurile urmatoare va vom prezenta care sunt tehnologiile de baza pentru camerele de supraveghere si compatibilitatea lor cu DVR-urile.

Tehnologiile la camerele de supraveghere s-au schimbat putin in ultima vreme. Daca in trecut aveam doar camere analogice si camere IP, acum avem  si camere analogice digitale. Cele IP au ramas neschimbate si functioneaza pe acelasi principiu. In schimb, camerele analogice digitale sunt o metoda intermediara catre tehnologia IP si a suferit mici modificari din partea producatorilor.

hikvision

HikVision a decis sa isi denumeasca tehnologia HDTVI. Aceasta tehnologie este proprietara lor si nu va fi compatibila cu tehnologia de la alt producator, de exemplu Dahua si al lor HDCVI.

dahua

Dahua si-a denumit tehnologia HDCVI, insa nu difera deloc de tehnologia concurentei. Numele este cel care face diferenta. Din pacate sunt probleme de compatibilitate. Desi tehnologiile sunt identice, softul este cel care face diferenta si nu lasa utilizatorii sa foloseasca camere HDCVI cu DVR-uri HDTVI.

Ceilalti producatori nu au dorit sa ofere tehnologii intermediare catre IP. Acesti producatori de renume folosesc in continuare tehnologia analogica si cea IP. De retinut si foarte important sa stiti, o camera analogica este compatibila cu un DVR cu tehnologie HDTVI sau HDCVI, deoarece aceastea au fost gandite sa functioneze initial cu tehnologia analogica, iar mai apoi cu tehnologia proprietara lor.

samsung

Sa luam ca exemplu o camera Samsung analogica. Aceasta este compatibila cu orice DVR Dahua sau HikVision deoarece este analogica si nu depinde de nici o tehnologie intermediara.

Un mare avantaj este infrastructura ce nu necesita schimbata. Chiar daca tehnologiile difera acestea folosesc aceleasi cablaje si mufe. Deci nu trebuie sa schimbati nimic. Recent Dahua a realizat un DVR care suporta si camera HikVision, adica de la concurenta, insa trebuie el vom vorbi intr-un articol dedicat.

Ca o concluzie simpla enumeram cu liniuta:

  • Tehnologia Dahua se numeste HDCVI
  • Tehnologia HikVision se numeste HDTVI
  • Anumiti producatori mici folosesc tehnologia AHD
  • Ceilalti producatori de renume (in afara de HikVision si Dahua) nu folosesc tehnologii intermediare ci doar tehnologie analgica sau IP.
  • O camera analogica este compatibila cu orice DVR de pe piata indiferent de producator
  • Diferenta dintre HDCVI si HDTVI este doar de denumire

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*