Din ce este compus un sistem antiefractie

sistem antiefractie

Sistemele antiefractie sau alarmele, sunt din ce in ce mai populare in randul utilizatorilor, reusind sa ofere un plus de siguranta fiecarei cladiri in care sunt montate. Daca iti doresti un sistem antiefractie, trebuie sa stii, in primul rand, din ce este compus acesta.

Iata, asadar, principalele componente ale unui astfel de sistem :

  • Centrala. Este echipamentul unde toate informatiile pe care detectorii sistemului le ofera, sunt centralizate. Centrala este cea care decide cand se va declansa alarma acustica sau optica si este cea care trimite mesaje catre telefoanele mobile sau catre dispeceratul de politie. In centrala poti sa inregistrezi si diversele evenimente aparute, cum ar fi intrarile, iesirile sau alarmele, in asa fel incat sa le poti consulta ulterior;
  • Tastatura. Este punctul de control al intregului sistem si permite armarea sau dezarmarea sa. De asemenea, unele tastaturi dispun de ecran LED sau LCD si pot oferi diverse alte avantaje, cum ar fi vizualizarea informatiilor de stare a sistemului sau consultarea directa a evenimentelor.
  • Telecomanda. Pe langa tastatura, pot fi conectate si telecomenzi, care sa permita armarea si dezarmarea intregului sistem de la distanta.
  • Sirena. Este un element cheie al sistemului antiefractie, deoarece este cea care ofera semnale sonore sau vizuale in momentul in care cineva patrunde in spatiul protejat. De regula, exista doua tipuri de sirene : de exterior si de interior. Ambele tipuri sunt dotate cu o lampa pentru semnalizarea luminoasa si cu o solutie de alertare acustica.
  • Acumulatori. Sistemele moderne de alarma sunt dotate cu acumulatori care sa permita mentinerea in stare de functionare chiar si atunci cand nu mai exista energie electrica. Acumulatorii isi gasec locul in centrale, de regula, insa mai pot fi gasiti si in sirene sau surse suplimentare de alimentare cu energie.
  • Comunicatoare. Sunt piesele folosite pentru a transmite mesaje catre telefoanele mobile si catre dispecerate. Acestea pot transmite informatia prin GSM sau prin retea de date GPRS/internet.
  • Detectoare de miscare. Sunt elemente extrem de importante, care pot fi atat de interior, cat si de exterior. Sunt folosite pentru a detecta rapid persoanele care patrund intr-un perimetru supravegheat.
  • Contacte magnetice. Sunt cele mai vechi detectoare folosite pentru alarme si sunt foarte simple, fiind formate dintr-o parte mobila si una fixa, care sunt unite intre ele atunci cand geamul sau usa sunt inchise. In momentul in care se deschid, detectoarele se declanseaza. Sunt detectoare foarte ieftine, insa pot prezenta anumite neajunsuri. Spre exemplu, in cazul in care este spart un geam, nu se vor declansa, fiind necesar si un detector de prezenta sau unul de geam spart.
  • Detectoare de vibratii. Sunt detectoare folosite pentur a descoperi undele de soc produse de lovituri.
  • Butoanele de panica . Sunt solutii folosite in casierii si ghisee unde se lucreaza cu publicul. La apasare, acestea genereaza o alarma silentioasa, care este transmisa catre dispeceratul de monitorizare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*