DVR standalone sau DVR Pc?

dvr standalone

Cand achizitionezi un sistem de supraveghere video, trebuie sa te asiguri ca faci cea mai buna alegere, in asa fel incat eficienta lui sa fie maxima. Unul dintre cele mai importante elemente este, de departe, DVR-ul pe care il vei alege, deoarece acesta va procesa si va transmite imaginile filmate.

Pe piata exista doua tipuri de DVR: standalone sau de tip PC. Care dintre cele doua este cel mai bun pentru tine?

Dvr Standalone

Sunt echipamente destinate proceselor de procesare, vizualizare si inregistrare a imaginilor preluate de la camerele video. Prezinta o multime de avantaje:

  • Este dedicat. Faptul ca face doar un singur lucru, anume procesarea imaginilor, il fereste de virusi si de programe care sa ii ocupe din resurse.
  • Nu necesita un sistem de operare. In cazul DVR-urilor de tip PC, este necesar un sistem de operare si evident, programul furnizat de producator. Acest lucru creste semnificativ costurile, sistemele de operare precum Windows fiind destul de costisitoare.
  • Este mult mai stabil. Comparativ cu un Dvr de tip PC, Dvr-ul standalone este mult mai stabil, nefiind predispus la blocaje si la diverse probleme ce pot aparea in cazul DVR-ului de tip PC.

DVR de tip PC

Este de fapt un PC clasic, echipat cu o placa de achizitie a camerelor video si cu un sotware instalat, pe care il furnizeaza producatorul. SI acesta poate sa aiba o multime de avantaje:

  • Este foarte usor de folosit. Practic, oricine foloseste un calculator poate sa foloseasca fara niciun fel de probleme un DVR de tip pc, deoarece ofera o interfata asemanatoare cu restul programelor pe care le gasesti pe sistemul de operare Windows.
  • Este flexibil. Un pc poate fi imbunatatit cu capacitate de stocare sau memori, in timp ce un Dvr Standalone are dotari fixe, fara sa existe posibilitatea de extindere.
  • Este mult mai indicat pentru solutiile IP. Daca alegi camerele IP, atunci un DVR de tip PC este mult mai indicat.

Date fiind aceste detalii, este indicat sa folosesti DVR standalone in momentul in care vrei sa eviti blocajele sau folosirea in mod necorespunzator de cei care au acces la el si este indicat sa folosesti DVR de tip PC in momentul in care vrei sa instalezi camere video IP sau vrei sa economisesti bani, folosindu-te de PC-ul pe care il ai deja.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*