Elemente de siguranta ce trebuie sa isi gaseasca locul in orice casa

securitate casa

Riscul este prezent peste tot. Fie ca este vorba despre riscul de furt, fie ca este vorba despre riscul de dezastre naturale, acesta este prezent, fiind destul de putine locuri sigure 100%. Foarte multi oameni evita sa se pregateasca pentru momentele de risc si ajung in situatii cu adevarat neplacute. Evident, nimeni nu isi doreste sa treaca printr-un dezastru natural si nimeni nu vrea sa ii fie sparta casa, insa aceste lucruri sunt realitati si trebuie sa le luam in considerare.

Iata, asadar, cateva elemente care nu trebuie sa lipseasca din casa ta:

  •  Detectorii de risc. Sunt elemente care trebuie sa fie instalati in orice locuinta, deoarece trag un semnal de alarma atunci cand exista prea mult fum, prea mult monoxid de carbon sau prea multa umezeala. Evident, acestia pot sa fie si detectori de miscare, care sa te alarmeze ori de cate ori cineva patrunde in casa. Este bine ca, in cazul in care instalezi astfel de detectori, sa asigurip schimbarea bateriilor o data la 6 luni si sa ii testezi o data pe luna.
  • Supraveghere video. Traim intr-o societate moderna, in care tehnologia ne acapareaza cu totul. Daca in urma cu cativa ani, supravegherea video era element de domeniul SF, astazi este o realitate si chiar putem spune ca este o necesitate. Supravegherea video in propria casa poate sa elimine o multime de riscuri, cel mai mare fiind, evident, cel al furturilor. Majoritatea hotilor evita casele dotate cu sisteme de alarma sau cu sisteme de supraveghere video, focusandu-si mai degraba atentia asupra celor lipsite de astfel de aparare.
  • Stingatoare de incendiu. Nu sunt elemente care se gasesc in locuinte, cu toate ca ar trebui. Un stingator de incendiu poate sa faca diferenta in situatii cu adevarat critice si poate sa mentina casa si persoanele din ea in siguranta, pana la venirea pompierilor.
  • Trusa de prim ajutor.Pansament, comprese si alte elemente esentiale minime de ajutor, ar trebui sa fie prezente in orice casa, la indemana. Daca vrei o siguranta cat mai mare, este bine sa raspandesti mai multe astfel de truse prin toata casa, in asa fel incat, in momente de nevoie, sa le ai la indemana.
  • Lanterna. Este important sa ai sursa de lumina alternativa, in cazul in care ramai fara energie electrica. Achizitioneaza o lanterna puternica si mai multe baterii pentru aceasta. Eventual, poti opta pentru o lanterna care poate sa fie incarcata manual, cu ajutorul unui dinam.

Siguranta este o necesitate foarte mare a oamenilor, asadar, trebuie sa o satisfacem, cat de bine putem. Cel mai la indemana loc pentru o siguranta maxima este propria casa, asadar, este bine sa nu o neglijam.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*