Idei pentru o casa inteligenta

Casele inteligente sunt proiecte gandite sa ne ofere siguranta si confort. Viitoarele noastre locuinta vor insemna mai mult decat un adapost. Tehnologia a ajuns sa faca parte din vietile noastre si sa depindem din ce in ce mai mult de ea. De aceea s-a trecut la urmatorul pas, iar casele inteligente ne vor oferi nu doar nu loc unde sa ne odihnim ci un loc plin de tehnologie.

Casele inteligente vor fi capabile de foarte multe lucruri. Ne vor ajuta sa avem o viata mai usoara si vor avea grija de noi. Aceste lucruri sunt posibile datorita internetului si tehnologiei.

Iata cateva exemple:

Frigiderul o sa isi dea seama ce alimente contine si pe baza lor o sa va ofere retete de mancare. O sa stie cand vor expira alimentele, cand trebuie sa mergeti la piata si chiar puteti sa comandati mancare cu ajutorul lui.

Sistemul de aer conditionat va putea fi controlat de la distanta alaturi de centrala. Cu un simplu termostat inteligent puteti sa setati temperatura atunci cand nu sunteti acasa. Daca vreti sa fie cald cand veniti acasa puteti sa porniti centrala din timp. La fel si cu aerul conditonat.

Sistemul de iluminat din locuinta va fi si el schimbat. Acesta va putea fi controlat de pe telefonul mobil. Philips Hue sunt becuri intelingete ce permit schimbarea intensitatii, a culorilor si a temperaturii. Se pot programa sa se stinga sau se aprinda la anumite intervale orare,

Sistemul de iluminat poate fi programat sa se aprinda automat cand ajungem acasa sau cand ne pregatim de culcare. Acesta ne poate antrena cu jocuri de lumini puternice sau relaxante.

Sistemul de supraveghere este deja suficient de puternic incat sa fie catalogat drept smart. Cu ajutorul unei conexiuni la internet si o aplicatie, putem urmari de pe telefon tot sistemul de camere din locuinta. Daca aveti si un sistem de alarma puteti sa-l conectati si pe acesta.

Casele inteligente vor insemna mai mult de atat. Vor fi independente. Felul care vor fi construite este diferit. Se vor folosi materiale ecologice, sisteme de producere a energiei electrice folosind panouri solare si multe altele.

Voi sunteti pregatiti pentru o casa inteligenta?

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*