In Bucuresti sunt 1000 de camere de supraveghere

V-ati intrebat vreodata cate camere de supraveghere sunt pe strazile capitalei? Noi ne-am pus aceasta intrebare si am decis sa facem cateva cercetari. Se pare ca cel mai important oras al Romaniei nu este deloc bine pus la punct din punct de vedere al securitatii, chiar daca numarul de camere pare impresionant.

Desi sunt 1000 de camere in Bucuresti, acestea sunt amplasate doar in 4 sectoare din 6. In sectoarele din sudul orasului adica Sector 4 si Sector 5, primariile nu au montat nici macar o camera. Cat despre celelalte 3 sectoare in care gasim 1000 de camere, multe dintre ele nici macar nu sunt utile. Chiar daca functioneaza si ofera imagine, aceasta este in alb si negru, nu se poate distinge mai nimic, iar cadrele pe secunda sunt foarte mici, in unele cazuri chiar si 2 cadre pe secunda. Cele mai noi camere sunt cele de la Stadionul National.

In Centrul Vechi al capitalei care este impanzit de stradute istorice, cafenele si baruri, gasim doar 2 camere de supraveghere pe strada Lipscani si Selari. Doar una dintre ele este montata corect incat sa surprinda o intersectie.

Camerele de supraveghere ale politiei rutiere au fost si ele incluse in acest calcul de 1000 de camere, dar nici acestea nu ofera o calitate buna a imaginii.

Ca o comparatie cu Londra, acolo sunt functionale peste 500.000 de camere de supraveghere, iar populatia este de 7.4 milioane de locuitori. In Bucuresti sunt 3 milioane de locuitori, iar camerele nu fac deloc fata.

Totusi, in zonele in care sunt amplasate aceste camere, infractiunile au scazut cu 50%.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*