Iti este frica de supraveghere?

Un subiect foarte delicat despre care multi se feresc sa vorbeasca. Prin supraveghere se pot intelege mai multe lucruri, fiecare persoana intelegand cu totul altceva. Noi privim lucrurile altfel si ne gandim la siguranta noastra, insa alte persoane se gandesc la supravegherea in masa si la Big Brother.

Sunt convins ca ati vazut persoane care isi ascund camera web de la laptop cu o bucata de hartie lipita sau camera frontala de la telefon. Chiar si Mark Zuckerberg face asta, iar dupa ce publicul a vazut acest lucru au inceput sa creada ca sunt urmariti prin ele. Insa totul este fals.

Este adevarat ca cineva va poate sparge telefonul sau laptop-ul si ar putea avea acces ulterior la camera web, microfon si altele, insa aceste cazuri sunt destul de putine. Iar daca nu esti o persoana importanta cu siguranta nu ai de ce sa-ti faci griji. Hackerii nu ataca pe oricine prind in fata lor ci au tinte importante, vedete sau oamenii ai statului.

O alta problema a fost facuta publica in urma cu cativa ani, cand televizoarele smart de la Samsung cu camera integrata va puteau inregistra activitatea. Acesta problema a fost confirmata de Samsung si intr-un final s-a remediat. Ei spun ca nu era cu rea intentie ci doar ca nu au stiut.

Acestea sunt doar cazuri izolate si nu ar trebui sa le bagam prea mult in seama. Pana la urma tehnologia este facuta sa ne ajute vietile, sa avem mai mult confort.

Camerele de supraveghere nu sunt nici ele rele. Desi multa lume considera ca sistemul de supraveghere este urmarit de persoane cu intentii rele, nu este adevarat. Nimeni nu poate avea acces la sistemul tau fara voia ta.

Camerele de supraveghere din oras sunt amplasate cu scopul de a proteja cetatenii, in nici un caz sa le fie urmarite miscarile.

Totusi, iti este frica de tehnologie? Te deranjeaza camerele de supraveghere? Crezi ca esti urmarit/a?

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*