Locuri eficiente in care poti monta senzorii de miscare

Alaturi de camerele de supraveghere video si de alarma, senzorii de miscare sunt elemente extrem de eficiente pentru prevenirea eventualelor furturi din locuinta. Daca alegi sa montezi senzori de miscare insa, trebuie sa o faci inteligent si sa alegi cele mai bune locuri. Cel mai bine este sa intri in mintea hotilor si sa realizezi unde s-ar astepta ei sa fie un astfel de senzor.

Care sunt cele mai neindicate locuri pentru un senzor de miscare?

  • In interiorul casei, deasupra ferestrei. Senzorii care sunt activati pe baza de caldura, pot fi pacaliti de soare, atunci cand este foarte cald si se pot activa fara sa existe un pericol real. In plus, senzorii functioneaza mult mai bine in momentul in care un hot merge paralel cu ei, decat atunci cand merge direct catre ei.
  • Langa o sursa de caldura. Este contraindicat ca senzorul sa stea langa un calorifer sau o alta sursa de caldura, deoarece schimbarile de temperatura pot sa declanseze alarma casa.

Care sunt cele mai eficiente locuri pentru montarea unui senzor?

Pentru a avea eficienta mare din partea unui senzor de miscare, trebuie sa gasesti un loc cu un spatiu cat mai mare de vizualizare. Coltul unei camere poate sa fie perfect, deoarece poate sa acopere intreaga camera, fara prea mari probleme. Holul poate sa fie si el un loc perfect pentru un senzor de miscare, deoarece este spatiul de trecere intre camere si in cazul in care un hot reuseste sa intre in casa, cu siguranta va trece si pe aici.

Un alt loc ideal este in spatele bunurilor de mare valoare. Senzorii montati aici se vor activa doar in momentul in care bunul este mutat si, cum hotii urmaresc sa sustraga doar bunuri de valoare, poti sa descoperi foarte repede atunci cand se intampla un furt.

Incearca sa acoperi toate locurile pe care un hot ar puta sa le considere numai bune pentru furt si nu te baza doar pe senzorii de miscare. Pe langa acestia, instaleaza-ti si un sistem de supraveghere video, care sa iti transmita si imagini live, ori de cate ori senzorul de miscare se activeaza. In felul acesta vei sti daca alarma este una reala sau, din contra, este una  pentru care nu trebuie sa iti faci nicio grija.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*