NVR sau DVR? Ce alegem ?

NVR vs DVR

Daca esti un incepator in lumea supravegherii video, cei doi termeni ti se vor parea straini, asadar, atunci cand esti pus in situatia de a achizitiona un sistem de supraveghere video, nu vei sti cu exactitate care este cel mai potrivit pentru tine.

Ce reprezinta cei doi termeni?

NVR – Este prescurtarea de la Network Video Recorder si reprezinta un sistem digital folosit pentru camerele IP si IP wireless pentru a stoca datele captate de acestea. Nvr-ul se poate conecta cu usurinta atat la camerele de supraveghere, cat si la internet, fara sa aiba nevoie de fir. Singura sa dependenta de fir este cea care implica alimentarea, deoarece trebuie sa se alimenteze la o priza normala. Daca il pozitionezi undeva in apropierea prizei insa, nu va trebui sa intinzi cablul peste tot prin casa. Spre deosebire de DVR, care poate inregistra imagini cu calitate de maxim 720 de linii TV, NVR-ul poate sa inregistreze imagini full HD, de pana la 1080 p. De asemenea, are posibilitatea de a stoca imaginile direct pe cloud, in asa fel incat sa ai tot timpul un backup de date pentru cazurile in care sistemul de supraveghere este furat sau distrus.

Partea negativa a NVR-ului este faptul ca este dependent de o retea de internet. Asadar, functioneaza atata vreme cat merge internetul. Cand nu mai merge, NVR-ul nu poate sa isi faca treaba.

DVR– Este un sistem analog care este folosit, evident, pentru stocarea imaginilor venite de la camerele analog. Este extrem de raspandit in lume, deoarece este prima solutie de acest fel. Spre deosebire de NVR, DVR-ul ofera avantajul major ca poate sa functioneze si fara o conexiune la internet si poate sa se conecteze cu usurinta si la internet. In felul acesta, este o solutie foarte flexibila. Din pacate, DVR-urile nu pot stoca pe cloud, insa pot transmite imaginile direct pe telefonul mobil, prin intermediul unui server FTP, atunci cand este detectata vreo miscare. Un mare avantaj oferit de DVR este faptul ca functioneaza fara intreruperi, ceea ce il recomanda in detrimentul NVR-ului, chiar daca este dependent de cabluri.

In concluzie, fiecare dintre cele doua solutii prezinta avantaje si dezavantaje. Este bine sa stii cu exactitate de ce ai nevoie si sa faci alegerea corecta pentru tine. Daca nu stii cum sa faci aceasta alegere, poti intotdeauna sa intrebi profesionistii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*