Riscul de spargeri este mult mai mare de sarbatori

Efractie de Paste

Se apropie sarbatorile pascale si cu totii ne gandim la vacanta si la timpul liber petrecut alaturi de cei dragi. Din pacate, orice lucru bun vine si cu cateva puncte mai putin placute, iar unul dintre aceste puncte este riscul de spargere a locuintei.

Nu mai putin de 43% din totalul infractiunilor din Romania sunt reprezentate de furturi, iar 41 % sunt furturi din locuinte. In perioada sarbatorilor, numarul acestora creste considerabil, in conditiile in care foarte multi oameni sunt plecati de acasa. Spre exemplu, in anul 2014 s-au inregistrat peste 50 000 de furturi in toata tara, numar care iti ofera motive de teama.

Ce sa faci, in aceste conditii?

Evident, nu poti sa stai acasa doar pentru a-ti pazi bunurile si proprietatea. Ceea ce poti sa faci insa, este sa o securizezi cat mai bine. Daca respecti urmatoarele recomandari, riscul de spargere scade destul de mult:

  • Cumpara o yala de buna calitate, cu incuietori cat mai deosebite. Spargatorii de locuinte sunt foarte ingeniosi si de regula,sunt la curent cu cele mai noi variante de incuietori, reusind sa le deschida cu usurinta.
  • Instaleaza un sistem de alarma. Este indispensabil in conditiile in care din ce in ce mai multi utilizatori casnici au sisteme de alarma. Evident, casele fara sistem de alarma sunt intr-un risc din ce in ce mai mare de a fi sparte. Asigura-te ca sistemul are senzori atat la exterior, cat si la interior si ca este montat foarte bine. Este bine sa instalezi senzori de miscare in cat mai multe locuri.
  • Instaleaza un sistem de supravegherea video. Supravegherea video poate sa fie o solutie extrem de eficienta, deoarece iti ofera posibilitatea sa stii tot timpul ce se intampla la tine acasa. Pe langa asta, ofera si siguranta, fiind destul de putini hoti care risca sa sparga o camera supravegheata video.
  • Incearca sa asiguri un sistem propriu de paza. Poti discuta cu vecinii pentru a apela la un sistem de paza propriu, fie prin niste detectivi particulari, fie printr-o firma de paza. Costurile nu sunt foarte mari iar rezultatele pot sa fie extrem de bune.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*