Sistem de alarma Smanos X300 – cum functioneaza si cum il instalezi

Sistemul de alarma Smanos X300 este o alternativa mult mai accesibila ca pret si mult mai prietenoasa cu utilizatorul in comparatie cu un sistem de alarma clasic. Acesta este un sistem de alarma plug and play gandit pentru locuinte, iar utilizarea lui este atat de simpla incat si un copil il poate utiliza.

Smanos X300 este un sistem de alarma ce contine urmatoarele accesorii: centrala, un senzor de miscare, un senzor magnetic si 2 telecomenzi.

Senzorii au baterii integrate si se conecteaza wireless la centrala, deci nu mai trebuie sa va complicati cu cabluri prin toata casa. De asemenea, centrala are o baterie reincarcabila care ofera in jur de 12 ore autonomie. Totusi, centrala are alimentare separata la 12V deoarece este bine sa ramana alimentata in permanenta, bateria fiind o solutie de rezerva.

Imediat ce ai scos sistemul din cutie si l-ai bagat in priza, senzorii vor porni imediat si se vor conecta la centrala fara ca tu sa faci vreo actiune.

Ai grija ca in tot acest timp sa nu declansezi nici un senzor, s-ar putea sa te sperii. Te sfatuiesc sa montezi senzorii la locul lor si abia dupa sa pornesti centrala.

Cum functineaza?

Principiul de functionare este foarte simplu. Centrala nu se conecteaza la internet si functioneaza cu un SIM de voce. Ea poate sa fie declansata oricand, insa ce te faci daca nu esti acasa? Hotul ar putea sa patrunda oricand in locuinta chiar daca alarma a fost conectata. Pe tine te intereseaza sa fii la curent cu tot ce se intampla chiar si atunci cand esti plecat.

  • De aceea, Smanos X300 functioneaza cu o cartela SIM activa. Tot ce trebuie sa faci este sa introduci o cartela SIM de dimensiuni normale in locul ei dedicat si sa instalezi o aplicatie pe telefon. Ai grija sa nu ai cod PIN pe cartela.
  • Aplicatia de care ai nevoie se numeste Smanos X300 la fel ca sistmeul de alarma si este disponibil in AppStore sau Play Store.
  • Dupa ce ai introdus numarul de telefon al cartelei, ai acces la aplicatie si la functiile ei. Din telefon poti aloca pana la 5 numere de telefon pentru contact, poti seta nivelul sonorului si o durata de timp pentru avertizare, zonele de control, un delay pentru armare si dezarmare si o limba de utilizare.
  • Avantajul acestei aplicatii este ca te anunta cand au fost efectuate setari sau cand a fost declansata alarma. Primesti automat un SMS sau un apel cand senzorii au detectat o problema, iar la randul tau poti sa armezi sau dezarmezi alarma de pe telefon.
  • Astfel, esti in contact cu alarma in permanenta din orice punct de pe planeta, poti sa contactezi alarma daca vrei sa auzi ce se discuta in locuinta si chiar poti transmite mesaje de la distanta. Alarma dispune de microfon si difuzor pentru comunicare.

De ce Smanos X300 functioneaza cu o cartela SIM si nu prin internet? O retea de internet este mult mai predispusa la un atac cibernetic decat o retea de telefonie. In plus, o cartela SIM nu poate ceda atat de usor, iar reteaua de telefonie nu o sa pice niciodata, pe cand o retea de internet poate oricand sa fie intrerupta.

Astfel, Smanos X300 ramane o solutie foarte buna pentru cei care doresc un sistem de alarma simplu de folosit, sigur in exploatare si eficient.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*