Sistemul de alarma: componente si utilitate

sistem de alarma

Daca vrei o protectie cat mai buna a propriilor bunuri, impotriva furturilor, atunci un sistem de alarma este o solutie deosebita, cu costuri accesibile si cu eficienta foarte mare. Un astfel de sistem este recomandat tuturor proprietarilor, deoarece descurajeaza infractorii si creste siguranta spatiului protejat cu pana la 90%.

Chiar daca pana acum nu ai trecut printr-o spargere sau printr-o tentativa de eftactie, este bine sa fii preventiv si sa iti instalezi un sistem de alarma, deoarece acesta va fi receptiv la orice incercare de intrare in casa.

Ce beneficii iti ofera un sistem de alarma?

Siguranta si liniste sunt principalele avantaje, deoarece toti cei care locuiesc intr-un spatiu protejat in acest fel, vor fi mult mai linistiti si mai confortabili.

Sistemul de alarma poate sa fie conectat la un dispecerat, in asa fel incat sa alerteze instant politia, sau o companie de protectie, in momentul in care cineva patrunde neinvitat in casa.

Un alt beneficiu este faptul ca sistemul de alarma poate sa indeplineasca mult mai multe functii. Sistemele moderne reusesc sa fie si detectoare de miscare, detectoare de incendii sau chiar de inundatii, oferind in felul acesta protectie si impotriva altor factori.

Daca ai un sistem de alarma, costul asigurarii pentru casa va fi unul mai mic, in conditiile in care riscurile sunt mult mai mici.

Care sunt componentele unui sistem de alarma?

Inainte de a achizitiona un astfel de sistem, este bine sa cunosti cat mai bine dispozitivul de care ai nevoie. O cunoastere completa inseamna o cunoastere a fiecarei componente a sistemului.

Principala componenta pe care o are un sistem de alarma este centrul de alarmare, care este echipat cu un software propriu de operare si care se poate conecta cu usurinta la un calculator sau la un smarphone.

Tastatura este si ea un element important, deoarece permite armarea si dezarmarea sistemului, programarea centralei sau afisarea istoricului de evenimente. De regula, tastatura este echipata cu un ecran de tip LED sau LCD, pe care sunt afisate mai multe informatii utile.

Detectoarele de miscare sunt alte elemente pe care trebuie sa le iei in considerare la achizitia unui sistem de alarma. Acestea pot fi pentru exterior si pentru interior si pot fi alese in functie de mai multe criterii. Spre exemplu, poti sa oferi imunitate pentru animale sau pentru perturbatiile electromagnetice, facandu-le sa actioneze doar in momentul in care un om creaza o miscare. De asemenea, sistemele de alarma mai sunt echipate si cu detectoare de geam spart si de soc.

Sirenele de interior sau de exterior joaca si ele un rol foarte important, acestea avertizand ori de cate ori se intampla un eveniment neplacut.

Nu uita de Acumulatori, atunci cand achizitionezi un astfel de sistem si de modulele de comunicatie.

De regula, sistemele de alarma pot fi achizitionate in kiturl complete, dar este bine sa ai cunostinte si sa poti verifica daca este totul la locul lui, in momentul in care faci o comanda.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*