Solutii de securitate avansate: CCHDTV

CCHDTV este abrevierea a Closed Circuit HD TV si inseamna circuit inchis HD pentru televiziune. Closed Circuit HD TV este cea mai noua solutie de securitate care transmite imagini video digitale full HD in cadrul unui sistem de securitate. Mai exact, este o retea formata din camere video conectate la monitoare.

Scopul este de a furniza prin transmisii DTV (digital TV) filmari de inalta definitie. Cu ajutorul CCHDTV, imaginile video digitale de inalta definitie se transmit foarte usor prin cablu coaxial sau „prin aer”. Acestea au mai multe moduri de functionare:

IP HD (kituri cu camere video wireless, ofera imagini HD prin Internet Protocol si pot fi accesate de la distanta);

Digital HD (are la baza tehnologii precum HD-SDI, CCHDTV);

HD analogic (HD simulat – bazat pe tehnologii precum TVI, CVI, AHD).

Un kit HDCVI precum cel format dintr-un DVR standalone Dahua cu 4 canale si 2 camere dome Dahua pentru exterior – care se gaseste pe SKUT cu o reducere de 50 lei, adica la pretul de 827 lei – prezinta avantajul de a monitoriza atat interiorul unei cladiri, cat si exteriorul ei, accesand sistemul de securitate de oriunde, folosind un laptop, smatphone sau tableta. DVR-ul inregistreaza in timp real pana la 25 de cadre/sec. la o rezolutie de 1280×720 pixeli. Are 4 intrari video BNC, o iesire video VGA si una HDMI. Inregistrarea se poate face manual, la alarma, dupa un anumit orar sau la detectie de miscare. Tipul compresiei este H.264. Suport un HDD SATA de maxim 4 TB.

Incet si sigur ne luam la revedere de la semnalele TV analogice, ceea ce determina ca semnalele TV compozite in banda (CVBS) sa fie cel mai des folosite. De fapt, acestea au devenit semnalele de baza folosite in sistemele de supraveghere video. Inaintam catre epoca semnalelor TV digitale, cu tehnologii precum ISDB-T, DVB-T si ATSC. In viitor CCHDTV va deveni un standard in sistemele de supraveghere video digitale.

CCHDTV a fost dezvoltat de ITE Tech. Inc., care a realizat produse, sisteme si aplicatii pentru aceasta solutie de securitate revolutionara. Datorita ITE, este posibila modificarea transmisie video din sistemele de supraveghere de la analog la digital, indiferent daca se inlocuieste cu totul sistemul analogic sau i se face un upgrade pentru a deveni digital.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*