Statistici foarte interesante despre spargerile caselor

hoti

Hotii reprezinta o realitate neplacuta si daca te gandesti ca tie nu ti se poate intampla ca cineva sa iti sparga casa, este bine sa te gandesti de doua ori. Exista numeroase statistici care demonstreaza ca riscul de spargere este foarte mare, mai ales daca nu ai o casa dotata cu elemente de siguranta. Practic, la nivel mondial, are loc o spargere la cateva secunde, asadar, vigilenta trebuie sa fie adoptata in cel mai serios mod cu putinta.

Daca inca nu esti convins, iata cateva statistici care te vor convinge sa iti sporesti siguranta casei:

  • Aproximativ 60 % dintre hoti se folosesc de forta pentru a sparge usa de la intrarea casei si 30 % dintre ei patrund in casele in care usile sunt deja deschise. Asadar, este esential sa alegi o usa de intrare solida, foarte greu de spart si sa acorzi atentie maxima modului in care o inchizi.
  • Majoritatea hotilor incearca sa descopere daca o casa are sistem de alarma si sistem de supraveghere video, inainte de a o sparge, asadar, aceste 2 elemente nu ar trebui sa lipseasca din dotarea casei. Daca sunt prezente, sansele unei spargeri scad considerabil.
  • 25% dintre hoti taie firele alarmelor sau ale telefoanelor inainte de a intra intr-o casa. Din acest motiv, este bine sa te gandesti la achizitia unui sistem de alarma wireless si a unui sistem de supraveghere wireless. Sistemele wireless ofera o siguranta mult mai mare, deoarece nu pot fi taiate. Din fericire, sunt din ce in ce mai accesibile, majoritatea producatorilor mari de sisteme de securitate si supraveghere avand propriile variante de camere wireless.
  • O casa care a fost sparta prezinta un risc mult mai mare sa fie sparta si a doua oara. Daca te gandesti ca o casa din care s-a furat, a trecut pe lista neagra a hotilor, cu siguranta nu gandesti bine. O casa care a fost deja sparta este cunoscuta de hoti, asadar, este mult mai usor de spart a doua oara. Acestia stiu unde se afla valorile, pe unde sa intre si care sunt punctele slabe ale securitatii. Din acest motiv, daca ai fost calcat de hoti, este bine sa achizitionezi imediat un sistem de securitate cat mai puternic.
  • In aproximativ 30 % dintre spargeri, proprietarii sunt acasa. Chiar daca esti acasa, hotii nu sunt sfiosi. Acestia patrund indiferent de cine este prezent in casa, iar in aceste cazuri riscul este mult mai mare, deoarece furtul se poate transforma si in vatamare corporala. Din nou, un sistem de alarma ar putea sa rezolve problema.
  • Sunt slabe sanse ca furtul sa fie rezolvat de politie. Daca te bazezi pe faptul ca politistii vor rezolva problema unui furt, vor prinde hotul si iti vor recupera bunurile, te inseli amarnic. Doar 13% dintre spargeri sunt solutionate de politie, fapt care da si rata mare de furturi. Pana la urma, orice hot isi asuma un risc, iar procentul de13% nu reprezinta un risc mare.

Astfel, este bine sa te bazezi pe propriile forte, iar instalarea unui sistem de securitate poate sa reprezinte o alegere inteleapta. Chiar daca te gandesti la costuri, trebuie sa realizezi ca oricat de mare ar fi investitia, aceasta este amortizata in timp, deoarece riscul de furt scade foarte mult, iar linistea ta devine mult mai mare.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*