Supravegherea video in mijloacele de transport in comun

camere supraveghere

Mijloacele de transport in comun, mai ales in cazul oraselor mari, sunt printre cele mai periculoase locuri pe care le putem frecventa. De regula, aici se intampla cele mai multe jafuri, deoarece aglomeratia le ofera hotilor foarte multe avantaje si posibilitatea de a sustrage bunuri fara sa fie observati.

Daca pana recent, supravegherea video in mijloacele de transport in comun era destul de dificila, deoarece camerele erau mult prea mari si nu ofereau prea multa flexibilitate, din ce in ce mai multe companii isi focuseaza atentia asupra constructiei de camere speciale pentru mijloacele de transport in comun.

Care sunt particularitatile unei astfel de camere?

De regula, camerele montate in mijloacele de transport in comun sunt atat camere de exterior, cat si camere de interior. Principala lor caracteristica este rezistenta la socuri si la lovituri, deoarece sunt intr-o zona publica, unde au acces destul de multi oameni la ele. De asemenea, trebuie sa fie rezistente la variatii mari de temperatura sau vibratii si trebuie sa aiba un camp vizual cat mai bun. Rezistenta la apa este si ea obligatorie, atunci cand vorbim despre montarea unei camere pe un autobuz sau intr-un tren.

Ce beneficii prezinta o camera de supraveghere pentru mijloacele de transport in comun?

Instalarea unei astfel de camere poate sa ofere o multime de beneficii. In primul rand, protejeaza calatorii impotriva furturilor si a altor actiuni neplacute ale celor rau voitori. Practic, cei care urca in autobuz cu scopul de a fura, vor fi mult mai putin tentati sa isi duca actiunea pana la capat, daca stiu ca sunt supravegheati. Chiar daca si-o duc pana la capat, vor fi usor de depistat, in conditiile in care este destul de greu sa isi acopere fata intr-un astfel de loc.

De asemenea, este o solutie ideala pentru eventualitatea unui accident, deoarece ofera dovezi concludente despre ceea ce s-a intamplat.

Nu in ultimul rand, proprietarii companiilor de transport in comun pot sa aiba o evidenta a calatorilor si a modului in care circula acestia. Practic, pot descoperi cu usurinta persoanele care circula fara bilet si in felul acesta pot lua atitudine in ceea ce le priveste.

Camerele de supraveghere video incep sa fie indispensabile in locuri din ce in ce mai variate si incep sa fie construite special pentur anumite domenii ale vietii noastre, asadar, nu este niciun secret in faptul ca devin elemente comune, indiferent ca este vorba despre strazile oraselor, case, apartamente, locuri de munca sau masini. Din aces motiv, este bine sa iti dotezi proprietatile cu camere de supraveghere, deoarece, in conditiile in care sunt din ce in ce mai multe proprietati dotate, cele care au lipsuri in acest sens sunt o prada mult  mai usoara pentru hoti.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*