Tot ceea ce trebuie sa stii despre camerele de supraveghere IP

camere de supraveghere HD

Daca iti doresti un sistem de supraveghere video care sa foloseasca o tehnologie avansata si sa prezinte o calitate deosebita, atunci trebuie sa iei in considerare un sistem care sa aiba camere supraveghere  IP.

camera falsa

Camerele IP ofera imagine de calitate, rezolutie si o profunzime foarte mare atunci cand vine vorba despre detalii.

Spre deosebire de un sistem de supraveghere clasic, unde toata treaba este facuta de catre DVR, in cazul sistemelor care folosesc camere IP, camerele sunt cele care proceseaza imaginea si o transforma in format digital. De asemenea, acestea pot sa si comprime imaginea si sa o transforme intr-un format digital.

Partea cu adevarat buna a camerelor de supraveghere IP este faptul ca pot transmite semnalul direct prin reteaua locala si prin internet, asadar, pot fi accesate de absolut oriunde din lume.

Ce este, de fapt, o camera de supraveghere IP?

Pe scurt, o camera IP este acea camera de supraveghere care se poate folosi de reteaua locala sau de internet pentru a transmite imaginile supravegheate, fara sa aiba nevoie de o legatura directa cu un DVR. Numele camerelor vine chiar de la aceasta posibilitate, de a transmite imaginile pe internet, IP insemnand Internet Protocol.

Camerele de supraveghere pot fi de mai multe feluri.  Astfel, poti descoperi camere IP de interior, camere IP de exterior sau camere mixte, atunci cand este vorba despre spatiul unde vor fi puse, poti descoperi camere IP pe fir sau fara fir si camere cu inregistrare interna sau cu inregistrare pe o unitate special destinata acestui lucru, cum ar fi un laptop, un server sau un PC.

Camerele IP functioneaza total diferit fata de o camera CCTV, deoarece, dupa cum am amintit, informatia este captata si procesata direct in interiorul camerei, iar odata obtinuta, aceasta este trimisa oriunde, fie ca este un mediu de stocare, sau direct pe internet.

De regula, stocarea se face pe un laptop sau pe un NVR, care este un dispozitiv special pentru camerele IP.

Care sunt avantajele pe care le ofera aceste camere?

Avantajele oferite de camerele de supraveghere IP sunt majore. In primul rand, calitatea imaginii este superioara oricarui alt tip de supraveghere video. Rezolutia este foarte mare, asdar, vei descoperi ca poti vedea o multime de detalii in fiecare imagine. Versatilitatea este si ea un punct forte, deoarece instalarea intregului sistem se face foarte usor iar semnalul se poate trimite oriunde, fara niciun fel de probleme. Poti primi imaginile pe telefon, pe laptop, pe tableta sau pe PC.

Este adevarat, pretul acestor camere este ceva mai ridicat, insa cu siguranta viitorul apartine camerelor de supraveghere IP.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*