Tutorial instalare camera IP Wireless Hikvision

camera ip hikvision DS-2CD2432F-IW

Tot mai multi dintre clientii nostri sunt interesati de camere wireless pe care le pot accesa direct de pe telefonul mobil, atunci cand sunt in mijloacele de transport, la serviciu, in concendiu etc.

Din acest motiv, am hotarat ca in randurile care urmeaza sa va prezentam o astfel de camera IP wirelsss, care poate fi montata cu usurinta de catre dumneavoastra, fara a avea nevoie de ajutorul unei echipe specializate de montaj.

camera-2 camera-3camera-4 camera-5

Camera despre care vom vorbi in acest articol este IR Cube Network Camera DS-2CD2432F-IW produsa de HIKVISION. Aceasta dispune de numeroase functii foarte utile dupa parerea noastra:

In primul rand, datorita faptului ca este o camera wireless, acesta se poate monta oriunde in locuinta dumneavoastra, fara fir, conenctandu-se direct la reteaua wi-fi locala.

In al doilea rand, imaginile surprinse de acest model de camera pot fi vazute live pe telefonul mobil din orice colt al globului, unde exista o conexiune la internet.

Un alt punct forte al camerei HIKVISION IR Cube Network Camera este dotarea acesteia cu un difuzor si cu un microfon pentru transmiterea de mesaje. Astfel aflandu-va in alta locatie, puteti asculta conversatiile din imediatata apropiere a camerei (prin intermediul microfonului) si puteti transmite mesaje persoanelor care se afla in locunta dumneavaostra (prin intermediul difuzorului). Pentru a intelege ma bine aceste asepecte, imaginati-va ca acasa la dumneavaostra exista o bona care are grija de copilul dumneavaostra. Prin intermediul acestei camere de supraveghere puteti asculta felul in care bona vorbeste cu bebelusul si puteti sa ii dati indicatii daca ceva nu este in regula.

Mai mult decat atat, camera este echipatata cu un slot de card unde se pot stoca imaginile vizualizate de dumneavaostra pe smartphone sau PC.

Camera filmeaza la o rezolutie HD, atat pe timp de zi cat si e timp de noapte datorita senzorului IR.  Se poate monta si la exterior insa nu va avea acelasi randament ca intr-un mediu inchis.

In cele ce urmeaza, va oferim un tutorial complet de instalare si configurare al camerei IR Cube Network Camera DS-2CD2432F-IW:

Pasul 1:

Primul pas este scoaterea camerei din cutie si alimentarea acesteia la reteaua de energie electrica.

camera-supraveghere-hikvision

Pasul 2:

Prin intermediul unui cablu de retea (inclus in pachet) conectati camera la routerul tau wireless (exact cum ai conecta un computer). OBSERVATIE: Conectarea prin intermediul acestui cablu de retea este una temporara, pana se efectueaza setarile de baza ale camerei. Ulterior, cablul este indepartat iar camera se poate folosi wireless.

 

Pasul 3:

Camera se va conecta la retea automat insa pentru a o putea accesa, trebuie sa instalati un program pus la dispozitie de cei de la HIKVISION. Acesta se numeste SADP Tool (V3.0.0.2) si il gasiti gratuit pe internet.

 

Pasul 4:

Dupa instalarea programului SADP Tool,  deschideti-l si veti descoperi un tabel in care pe primul rand se va gasi camera conectata anterior la retea, denumirea acesteia completa si adresa IP, care este un cod ceva mai lung, de forma „192.168.1.234”.

Tot ceea ce aveti nevoie din acel tabel destul de complex este aceasta adresa IP.

camera ip  wireless HIKVISION DS-2CD2432F-IW 2

Pasul 5:

Introduceti adresa IP gasita la Pasul 4 in browser-ul Internet Explorer (nu va functiona cu Google Chrome sau Mozila).

Observatie: Internet Explorer o sa va ceara acordul de a instala un nou plug-in. Nu va speriati, nu este niciun fel de virus. Descarcati si instalati respectivul program. Dupa instalarea acestuia, in partea de jos a broser-ului o sa primiti urmatorul mesaj: : “This webpage wants to run the following add-on: “WebVideoActiveX” from HikVision……”. Click pe „Allow” si gata.

camera-ip-wireless-HIKVISION-DS-2CD2432F-IW--11

camera-ip-wireless-HIKVISION-DS-2CD2432F-IW--12

Pasul 6:

Prima data cand intrati pe adresa IP a camerei va va cere o parola, pe care o puteti seta dupa propria dumneavoastra dorinta. Singura observatie pe o putem face aici este de a tine minte  parola setata pentru ca veti mai avea nevoie de ea.

camera ip wireless HIKVISION DS-2CD2432F-IW 1

Pasul 7:

Dupa setarea parolei, va va cere sa introduceti userul (care este „admin”) si parola setata de dumneavoastra. Daca ati urmat cu strictete toti pasii de mai sus, acum trebuie sa vedeti imaginea de pe camera direct in browser.

camera ip wireless HIKVISION DS-2CD2432F-IW 3

Pasul 8:

Dupa cum puteti observa, camera de supraveghere este conectata in acest moment la retea prin cablu. Pentru a conecta camera wireless, trebuie sa faceti cateva setari suplimentare:

  • din interfata camerei, intrati in tab-ul „Configuration” si apoi „Advenced Configuration” (din partea stanga).
  • se vor deschide mai multe ramuri, alegeti „network”
  • din tab-urile aparute in partea de sus, alegeti tab-ul „Wi-Fi”

 

Pasul 9:

Aici va aparea o lista cu retele wireles din apropiere. Selectati reteua dumneavoastra wireless (faceti un click pe aceasta) iar ceva mai jos, in campul „Key 1” tastati parola de acces la aceasta retea. Selectati „Save” si gata. (la SSID ar trebui sa fie numele retelei voastre Wi-Fi).

camera ip wireless HIKVISION DS-2CD2432F-IW 4

Pasul 10:

Dupa salvarea setarilor, asteptati cateva secunde si scoateti cablul de retea din camera; din acest moment, camera functioneaza wireless si o puteti monta oriunde un locuinta dumneavoastra, atata timp cat aceasta este alimentata la 220 V si este in zona de transmisie a semnalului wireless al routerului.

 

In acest moment camera este online si transmite imagini live. Pentru a putea vizualiza aceste informatii de la distanta, de pe telefonul dumneavoastra, trebuie sa continuati cu urmatorii pasi:

 

Pasul 11:

  • intrati pe site-ul www.ezvizlife.com (ATENTIE: nu intrati pe site-ul ezvizlife.com deoarece este diferit de www.ezvizlife.com) .
  • creati-va un cont cu o adresa de mail valida;
  • setati-va parola dorita;

camera ip wireless HIKVISION DS-2CD2432F-IW 5

Pasul 12:

Descarcati si instalati  pe telefonul dumneavoastra aplicatia Ezvizlife din AppStore (pt iOS) sau Google Play (pt Android).

 

Pasul 13:

Conectati-va in aplicatie cu adresa de mail si parola setate anterior pe site-ul www.ezvizlife.com.

camera ip wireless HIKVISION DS-2CD2432F-IW  6

Pasul 14:

Dupa ce ati setat in aplicatie contul dumneavoastra, este necesara adaugarea camerei in aplicatie. Acest lucru il puteti face prin apasarea semnului „ +” din coltul din dreapta sus si sa scanati codul QR aflat pe spatele camerei de supraveghere. (In cazul in care va cere un cod de siguranta, il gasiti pe spatele camerei).

camera ip wireless HIKVISION DS-2CD2432F-IW 8

 

camera ip wireless HIKVISION DS-2CD2432F-IW 7

camera ip wireless HIKVISION DS-2CD2432F-IW 9

Pasul 15:

Dupa scanarea codului QR si adaugarea cu succes a camerei, procesul de configurare al camerei HIKVISION DS-2CD2432F-IW a luat sfarsit.

Din acest moment, camera poate fi accesata de pe telefon din orice locatie. Puteti avea imagini din interiorul locuintei dumneavoastra la orice ora din zi sau din noapte.

Cu toate acestea, daca intampinati probleme la vreunul din pasii descrisi de noi mai sus, si aveti nevoie de informatii suplimentare, intraga echipa SKUT.ro va sta la dispozitie. Camera despre care am discutat in acest articol o gasiti AICI la pretul de 499 RON.

O camera similara, ce permite prin intermediul aplicatiei, rotirea in 4 directii o puteti vedea AICI.

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*