Care sunt HDD-urile potrivite pentru DVR/NVR

Inca de acum 10 ani au aparut pe piata diferite HDD-uri cu destinatie speciala. Am fost invatati multi ani sa utilizam un HDD clasic in mai multe scopuri, insa s-a dovedit ca fiabilitatea acestuia nu era una prea grozava. Astfel, cei doi giganti ai industriei, Seagate si Western Digital, au lansat in urma cu aproape 10 ani diferite modele special concepute si pentru alte activitati.

WD si Seagate au lansat mai multe serii de HDD-uri special concepute pentru diferite activitati: stocare NAS, servere, utilizare casnica, modele speciale pentru CCTV, modele ultra rapide pentru entuziasti, etc. Fiecare serie noua a fost realizata intr-un alt proces de fabricatie, cu alte materiale,  incat acestea sa fie cat mai fiabile.

S-a luat aceasta decizie deoarece HDD-ul clasic a inceput sa fie utilizat in mai multe scopuri si nu era tocmai fiabil. Astfel, noile game sunt special gandite sa reziste cu brio in domeniul pentru care au fost fabricate.

Seagate are pentru echipamentele CCTV HDD-uri din seria SkyHawk. Competitorul direct, Western Digital sau prescurtat WD, ofera gama PURZ.

Ambele au preturi asemanatoare, insa Seagate are tendinta de a oferi preturi mai atractive. Calitatea acestor HDD-uri s-a vazut in practica, acestea fiind mult mai rezistente in timp si mai fiabile.

Constructia lor, electronica din interior si felul in care acestea proceseaza informatia de la DVR sau NVR, sunt elemente cheie care diferentiaza aceste modele de undele conventionale.

Va recomandam cu caldura sa utilizati HDD-uri speciale pentru echipamentele de supraveghere video. Nu ati vrea ca HDD-url sa se strice chiar in momentul in care ati inregistrat ceva important. Este vorba de securitate si siguranta, lucruri foarte importante.

Poti gasi HDD-uri speciale pentru sistemele CCTV chiar la noi pe site. Link AICI.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*