Cum functioneaza un injector PoE

Echipamentele de supraveghere sunt foarte sensibile atunci cand vine vorba de alimentare. Un pas gresit si tot sistemul poate sa se strice. Anumite echipamente dispun de alimentare PoE, iar acest lucru inseamna o mai buna exploatare si siguranta. Dar si mai putine cabluri, in teorie.

Un sistem de supraveghere HIKVISION cu functie PoE va permite sa conectati camerele la NVR cu un singur cablu. Prin acesta ele vor primi curent si vor transmite semnalul video.

Acest lucru este posibil doar prin cablu UTP. Insa sunt anumite cazuri in care alimentarea PoE nu este posibila. Spre exemplu o camera IP pentru care nu aveti NVR si doriti sa o montati la inaltime. Din pacate sunt sanse mari ca firul alimentatorului sa nu ajunga pana sus.

Pentru aceste cazuri intra in actiune injectorul PoE. Este foarte probabil ca router-ul dvs de acasa sa nu dispuna de PoE, lucru foarte rau pentru camera IP.

Acest injector se leaga in spatele router-ului, se alimenteaza cu curent electric si internet, iar mai departe o camera IP se poate conecta direct la el. Cu un singur cablu puteti obtine alimentare si semnal video.

Injectorul PoE are o dimensiune mica, insa avand 3 cabluri care intra in el s-ar putea sa va incurce. Insa in mod normal un router si alte echipamente ce nu se folosesc foarte des au un loc special ca sa nu incurce.

Injectorul Tenda pe care noi l-am testat are o putere de 51V si 30W. Poate alimenta printr-un switch pana la 9 camere IP.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*